Gouden griffels

De Gouden Boekjes zijn heerlijk Nederlandse boekjes waaraan onder andere Fiep Westendorp, Annie M.G. Schmidt en Henny Vrienten aan meewerkten.

Onder de Gouden Boekjes zijn misschien toch wel een paar grote klassiekers te benoemen.  Grote auto’s, kleine auto’s is geheel gewijd aan automobielen, van grote en snelle auto’s tot bussen en vuilniswagens. In Het rode wagonnetje lezen kinderen over het rode wagonnetje, een dappere wagon die altijd als laatste binnen komt tuffen. Sambo, het kleine zwarte jongetje vertelt het verhaal van een jongetje dat door tijgers in het nauw wordt gedreven, maar dat uiteindelijk met zijn vader en moeder tijgerpannenkoeken van dolgedraaide tijgers bakt. En Dombo gaat natuurlijk over het bekende kleine olifantje met zijn veel te grote oren.

Wie wat meer te besteden heeft, kan ook kiezen uit één van de 192 pagina’s dikke verzamelboeken. In Het gouden boek voor jongens lees je de verhalen ‘Vijf Brandweermannetjes’, ‘Sambo, het kleine zwarte jongetje’, ‘Christoffel en de Columbus’, ‘Mannetje Nies’, ‘Henkie met de hoorn’ en ‘Het bed van Tim’. Het gouden boek voor meisjes bevat ‘Roodkapje’, ‘De drie beertjes’, ‘Bij Kiki thuis’, ‘Ik kan vliegen’ en ‘Dokter Pijpekop, de poppendokter’.

Vanaf €2,50, bol.com